Antena 1

Ultima vizită a fost: Acum este Sâm Ian 28, 2012 3:13 am

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: obligativitatea votului
MesajScris: Vin Feb 26, 2010 12:19 pm 
membru
membru

Locaţie: vezi că ai adresa mea la "Profile"
"Ponta... consideră că introducerea în viitoarea Constituţie a obligativităţii votului va pune capăt manipulării şi cumpărării voturilor."

Ăsta n-are ce face? :?

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: obligativitatea votului
MesajScris: Sâm Feb 27, 2010 9:05 pm 
membru
membru

dar tu?!
cam dictatoriale preocuparile sefului stingii?! :D
si?! cum preferi: manipulat sau violat in zona drepturilor cetatenesti?!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: Mar Mar 02, 2010 7:19 pm 
membru
membru

menisc scrie:
dar tu?!
Bună, menisc!
Păi, şi yo pe aici... :lol:

menisc scrie:
cam dictatoriale preocuparile sefului stingii?! :D
si?! cum preferi: manipulat sau violat in zona drepturilor cetatenesti?!
Violat în nici-un caz.
Mai ales că manipularea ai şanse să o ocoleşti.
În timp ce abuzul, dacă-i politică de stat, nu prea... 8)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: Mie Mar 03, 2010 8:39 pm 
membru
membru

salut loki/delta!
n'as fi banuit ca esti tu!
da'l draq de vot!
mai sint paseri in delta?! :lol:
ma interesa evolutia unor exemplare dintr-o specie, rara! :wink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: Joi Mar 04, 2010 11:16 am 
membru
membru

menisc scrie:
salut loki/delta!
n'as fi banuit ca esti tu!
Bună!
E ceva defecţiune tehnică din cauza căreia nick-ul "delta" este inutilizabil... :?

menisc scrie:
da'l draq de vot!
L-am dat... încă din 1996. :lol:

menisc scrie:
mai sint paseri in delta?! :lol:
ma interesa evolutia unor exemplare dintr-o specie, rara! :wink:
Sunt destule.
Ce specie?

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: Sâm Mar 06, 2010 7:36 pm 
membru
membru

Locaţie: Rromânica manelica
Loki scrie:
menisc scrie:
da'l draq de vot!

Cam tarziu... :lol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: Sâm Mar 06, 2010 8:52 pm 
membru
membru

Sor3l scrie:
Loki scrie:
menisc scrie:
da'l draq de vot!

Cam tarziu... :lol:
Păi, poate mizam şi eu pe faptul că cifra 3 e una norocoasă... :D
Nu-i! :lol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: Sâm Mar 13, 2010 11:51 am 
membru
membru

Locaţie: instabila
bah...vă doare'n cot dă vot,ai ?! la mine'n sat dacă habsentez în duminica decisivă o face mintenaş altu'n locu' meu...la voi nu e aşea ? :wink:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: Dum Mar 14, 2010 9:41 am 
membru
membru

ovidiu panciu scrie:
la mine'n sat dacă habsentez în duminica decisivă o face mintenaş altu'n locu' meu...
Adică habsentează şi respectivul? :lol:

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: Sâm Iun 05, 2010 4:15 pm 
membru
membru

ovidiu panciu scrie:
bah...vă doare'n cot dă vot,ai ?! la mine'n sat dacă habsentez în duminica decisivă o face mintenaş altu'n locu' meu...la voi nu e aşea ? :wink:

da' de ce, mo, s'absentesti dumineca?! si pa bulibasa'l marele cin' sa'l haleaga?!

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: Mar Iun 29, 2010 6:23 pm 
membru
membru

menisc scrie:
ovidiu panciu scrie:

da' de ce, mo, s'absentesti dumineca?! si pa bulibasa'l marele cin' sa'l haleaga?!

cred ca este singurul drept castigat de romani
sa nu fie obligat sa votez niste golani :P

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: Sâm Iul 24, 2010 12:30 pm 
membru
membru

Mi se pare o prostie treaba asta cu obligativitatea votului. Daca n-am cu cine sa votez cum e? Ca in operele lui Caragiale "eu cu cine votez?" :))

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: Vin Iul 30, 2010 11:03 pm 
membru
membru

Ca să nu vă plictisesc, voi scrie primul act

Actul 1
Scena 1 se ridică cortina:

O nouă scrisoare pierdută
Piesă grea de tractor, pardon de teatru foileton.
Personajele şi întâmplările sunt absolut, complet întâmplătoare...

Undeva în Oltenia, în far-vest-ul sălbatic, unde e şpaga
Suntem în secolul 21, spre seară, într-un orăşel de provincie.
Farfuridi mânca un hamburger pe lângă gară – acolo, vezi Doamne – era mai ieftin.
O limuzină neagră, luxoasă opri la bordură, printre zecile de taximetrişti amărâţi ce aşteptau şi ei un client.
- Bă!..., du-te şi vezi ce întârziere are intersiti-ul! zise Trahanache, preş. al consiliului judeţean şi membru al altor coinsilii şi comiţii; el era acolo cu treabă, nu să vază dacă nordul mai este pe hartă, ci de fapt aştepta un şmecheraş de la Bucureşti ce pe ceaţa asta preferase trenul maşinii, pentru că aflase de la radio că se făceau accidente şi nu se făcea să...
- Dom’ Şef intersiti-ul are şaizeci de minute întârziere.
- Biiiiiiiiiiiiiip mă-sii, să stau io aici să ..., dar îl văzu pe blestematul de Farfuridi, coborî din limuzină se apropie de amărăştean şi-i zise:
- Ce mai faci băi Farfurie?
- Mham, bine – zise Farfuridi în timp ce mesteca ultima bucăţică din hamburger.
- Ce mai faci omule, hai că te invit să-mi faci cinste la o bere!
Farfuridi rămase cu gura căscată şi dus de braţ intră în ceea ce era acum birtul gării, adică o încăpere jegoasă, cu mult fum de ţigară, cu oameni cu feţe de târgoveţi rataţi, în ansamblu un loc tocmai nimerit pentru discuţii politice.
- Ce mai ştii de Caţavencu? – întrebă Trahanache.
- A, păi cred că are un butic prin Brazdă, s-a băgat în partidul liberal sau cam aşa ceva, de fapt poa’ să fie şi-n ROMÂNIA FORTE, că nu mă interesează.
- Băi, tu mai eşti membru al partidului?
- Adicătelea ce vrei să zici, că nu mi-am plătit cotizaţia? – ia mai bine şi bea!
- Măi Farfuridi, ia zi-mi noutăţi pe care nu le ştiu eu.
- Bine, dar nu cred că o să-ţi convină: cică dacă nu mă găseşte poştaşul pe-acasă mă consideră decedat, iar pensia o s-o vadă Sf. Aşteaptă...
- Ho, măi! – că mă lasă rece, să le fie de bine tutulor, zi-mi altă bârfă.
- Am văzut-o pe Zoe, nevasta ta împreună cu prefectul...
- Băi, prefectul mi-e prieten de familie, să nu zic vorba aia, dar după întâmplarea cu Caţavencu, de la alegerile trecute, parcă trebuie să suflu şi-n iaurt!
- Poţi să sufli şi-n pix, la nevastă-ta, că nu merge aşa, mai dă-mi ceva de băut, he, he, he...

Mobilul cu SMS

- Zoe, vino încoace să stabilim unde punem statuia lui Mihai Viteazu’!
Zoe Trahanache era îmbrăcată elegant într-o rochie crem, cu mâneci largi, veni şi se aşeză pe genunchii prefectului, ca să se uite pe hartă; cu mâna stângă îl mângăie pe prefect la ureche, iar cu dreapta îşi îndreptă unghia degetului arătător, frumos ojată în culori pastel, către curtea Muzeului de Artă.
- Aici dragă, că vin guguştiucii să se pozeze la nunţi.
- Ce deşteaptă eşti tu Zoe, ce m-aş face fără tine? – zise Tipătescu în timp ce îşi mângăia amanta, pe unde văzuse la Tv că trebuie mângâiate femeile.
- Dragă – zise Zoe – să ştii că mi-am perdut mobilul...
- Ce??? Ce s-a-ntâmplat? – întrebă prefectul.
- Păi aseară am fost noi împreună la restaurantul acela frumos şi am dansat, ... acasă când să-ţi dau semeseu nu-l mai aveam!
Tipătescu se făcu vânat la faţă şi puse mâna pe telefon, urlă:
- Ghiţă, vino-n coa’! – apoi uitându-se spre Zoe, îi zise pe un ton blând:
- Iar avem o problemă, dacă Doamne fereşte află soţul tău?
- Ce să afle dragul meu, că săracuţul de el nici nu ştie să botoneze mobilul, lui îi trebe telefon cu disc, iar mobilele n-au extra-opţiune d-alea...
Cioc, cioc, cioc la uşă.
- Intră! – zbieră prefectul.
Cu o moacă de câine comunitar intră Ghiţă Pristanda, şeful poliţailor.
- Să trăiţi şefu’ – zise cu o voce şoptită şi înghiţi în sec – în privinţa steagurilor, să ştiţi că am recuperat vreo două...
- Ghiţă!... las-o-ncolo, iar numărăm steagurile?
- Fii foarte atent, Madam’ Zoe şi-a pierdut telefonul mobil şi te priveşte cum îl găseşti! Îl cauţi şi mi-l aduci şi nu pui întrebări, s-a-nţeles?
- Să trăiţi Boss, adică coane Fănică.

Factura cu desfăşurător
Corcodel, un rrom ţigănos intră în buticul lui Caţavencu.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: Vin Iul 30, 2010 11:13 pm 
membru
membru

Factura cu desfăşurător
Corcodel, un rrom ţigănos intră în buticul lui Caţavencu.
- Un mobil, dom’ şef? – întrebă el.
- Să-l văd – zise Caţavencu şi-l îl luă în mână să se uite, dar după câteva momente după ce îl butonă un pic, rămase cu gura căscată...
- Are şi număr şefu’, zise Corcodel.
- De unde l-ai furat, ţigane? – întrebă Caţavencu.
- Alo şefu’, da matale nu ştii că io-s cinstit şi te rog nu ne mai jigni naţia.
- Dar vocaţia? – comentă din nou Caţavencu, de unde zici că l-ai ciordit?
- Păi, de la restaurant, mi l-a dat o gagică, bre...
- Aşa că mi-l dai mie, nu-i aşa?
- Bre, costă un milion cinci sute.
- Vrei să chem poliţia, bronzatule?
- Hai, un milion...
- Ia patru sute şi du-te până nu mă supăr.
...
Mugetul Olteniei – ziar imparţial; Caţavencu veni la ziar să-l toarne pe prefect cum că îl înşală pe preşedintele Consiliului Judeţean, adică pe onorabilul domn Trahanache, pe scurt avea un telefon mobil ce la rubricuţa de SMS adriesant Zoe era o chestie de întâlnire ruşinoasă şi mai scria că o iubeşte. Redactorul şef Ţucă Bretelescu, ce era din Caracal, prinse bârfa din zbor, deja îşi freca mâinile de bucurie, cum îl va stoarce pe prefect până va ieşi untul din el, sau mă rog o casă, o vilişoară, ceva să pice şi pe la el prin bătătură...
- Domn’ Caţavencu, te duci mata la ăia cu telefoanele mobile şi-mi faci rost de factură şi desfăşurătorul convorbirilor doamnei Zoe, pricepi?
- ‘Nţeles şefu’! Dar cum să procedez cu desfăşurătorul, că vezi bine sunt la secret – secret de stat.
- Bine dom-le, că doar n-or fi convorbirile lu’ Pârţănescu cu Elena Udriştescu, te duci şi tu cu o cafea, ceva acolo, o atenţie, ai prins ideea?.
...
- Duduie ...!!! – era una grasă şi foarte urătă, slavă cerului că nu e soţia mea, gândi Caţavencu – i se rostogoleau felinarele pe de-andoaselea – deci, pot să vă întreb despre...
- Măi puşlama, fii atent, promoţia de cartele pe d-a moaca este afişată pe spatele etichetei de la bere, ce vrei monsieur de la mine, mă vrei acum sau după program?
- Dn-şoară, pardon, Viky – scria pe ecusonul din pieptul ei cam prea mult dezvoltat – dorem o informaţie de la un numar de telefon... zise cu un glas sugrumat Caţavencu.
Duduia se frecă puţin pe scaun; în spatele lui Caţavencu mai erau câţiva fraieri ce aşteptau oarece lămuriri, aşa că impulsionă cererea:
- Vreau desfăşurătorul!
- Şi mai ce? Să mă vezi dansând goală la bară?
Asta ar fi fost un supliciu, poate doar legat de scaun, gândi Caţavencu, dar îi răspunse sfios că soru-sa Zoe plecase pe alte meridiane şi îl rugase să-i plătească telemobilul, dar îi trebuia desfăşurătorul şi trânti pe masă cafeaua.
Grăsanca luă cafeaua şi scrise numărul ei de telefon pe o hârtiuţă, iar la sfărşit semnă Victoriţa, i-o dădu pe sub mână lui Caţavencu, cu toate că ştia din „esperienţă” că nu o mai suna nimeni după şi o chemă pe fata ce scotea desfăşurătoarele, îi zise numărul de telefon pentru desfăşurător, iar după 5 minute Caţavencu avea mult doritul desfăşurător.

Târgul de şantaj
Caţavencu făcu o copie xerox după desfăşurător şi se duse glonţ la Prefectură, îi spuse secretarei că are o treb-şoară urgentă cu domn’ Prefect, se apropie de uşă şi bătu discret cu pumnul; secretara îl informă pe prefect despre vizită, prin interfon. Caţavencu intră cu un aer de învingător, de parcă luase Cupa Campionilor la fotbal.
Tipătescu privi spre el peste ochelarii de citire, făcu un gest cu mâna să se aşeze pe scaunul din faţa sa, apoi se prefăcu că are treabă şi citeşte nu-ş ce, în schimb în minte i se învârteau repede rotiţele ca la Jack Pot – să vezi că mârlanul ăsta iar a făcut ceva rău, nu cumva să fi pus mâna pe mobilul lu’ Zoe, că... – încruntându-se se uită spre Caţavencu şi-l luă direct:
- De ce ai venit la mine, să-mi ceri ce?
Caţavencu jubila, era doar momentul lui de glorie, mult aşteptata revanşă, da, da, revanşa...
- „Mesiur Prefecte”, am făcut rost, „întâmplător” de un desfăşurător şi un telefon...
Rotiţele din capul prefectului se opriră pe „LUZER”, îşi şcoase ochelarii şi se apropie de Caţavencu, era roşu la faţă şi îi venea să-l strângă de gât pe nemernic, dar se abţinu cu greutate şi zise:
- Ce pofteşti, „mon şer” ?
- Păi ca să fiu şi eu mai direct, aş vrea postul acela de şef la Agenţia Naţională, aia nouă...
- Să mai vedem... spuse Tipătescu, ce avea o faţă ca de om bolnav şi îl conduse pe Caţavencu până la uşă, se simţea învins şi deja clocotea dorinţa de răzbunare...

Stăpânul dosarelor
Tipătescu o puse pe secretară să caute un mahăr din Bucureşti, unu’ urât cu strungăreaţă ce era „stăpânul dosarelor”. Primi legătura în birou şi cu o voce slugarnică încercă să-l îmbuneze pe cel de la capătul firului, ce era ca de obicei sictirit...
Domnule Mircea Dinţulescu, v-am aprobat asfaltarea de la şosea la conacul D-voastră, aş avea şi eu oarece cerere, ştiţi D-voastră cât contează o vorbă bună de la Bucureşti, aş vrea bre, să fac rost de un dosărel, al unui anumit domn, duşman de-al nostru, se numeşte Caţavencu, C A Ţ A V E N C U, da, îhî, daaaaa, da să trăiţi, am înţeles să trăiţi, veniţi şi se aprobă. Închise, îşi frecă mâinile, acum vom vedea ce fel de jigodie de turnător a fost Caţavencu ăsta, dosarul lui de securitate poate fi de reţea sau de urmărit, oricum, nu contează, este de om ratat, presa îl va termina, că doar mi-e datoare până-n gât.
La aproape 200 de km. depărtare Dinţulescu se urcă în limuzină şi ajunse la Consiliul Naţional pentru Analiza Dosarelor de Securişti (CNSAS), portarul făcu o plecăciune, căţelul comunitar se gudură pe lângă domn’ Mircea, ce cu şapca lui de şmecher intră în clădirea de care tremurau o grămadă de politicieni aflaţi cu muştele pe căciuli.
Chemă secretara şi după ce i se făcu legătura telefonică cu unul cam ţigănos de la SIE, obţinu promisiunea de a avea pe biroul său cu promtitudine dosarul de securist, turnător sau ce naiba era acel nenorocit de Caţavencu.

Zilele Banilor Olteniei
Fură primarul, fură prefectul, fură consilierii, fură secretarii, fură membrii simplii, în fine fură toţi în păr, alături de tipa aia frumoasă de la Bucureşti cu emisiunea tv, aia cu picioarele goale şi fusta cât o batistă...
Veni şi un italian cam piticuţ, să cânte dar a fost pus cam la urmă astfel că în parc lumea se plictisise de cei de la formaţia Taliban ce-i puseseră pe gânduri cam pe mulţi, că ar fi mai bine pe-acasă.
Tipătescu îi spuse primarului că ar trebui urmărită linia alegerilor anticipate, aşa cum era de bon ton pe la Bucureşti.
Primarele se uită cu uimire la prefect şi-i zise:
- Veziţi d-le de treabă! Coane Fănică vrei să rămâi pe dinafară? Şi, fi atent, statuia lui Mihai o pui în piaţa prefecturii, şi faci şi o fântână cu jocuri de lumini!
- Aţi primit indicaţii de la centru Don. Semaca? – întrebă Tipătescu.
- Fără altă vorbă, executarea! – zise Semaca.

Cuminţenia Pământului

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: Joi Aug 05, 2010 9:38 pm 
membru
membru

Cuminţenia Pământului
Prefecul îl chemase la el în birou pe domn’ Măricelu, patronul gazetei Mugetului Olteniei, acesta intră sfios în antecameră, iar secretara îl informă pe şef că venise invitatul, uşa se deschise şi Tipătescu cu un zâmbet larg pe faţă îl întâmpină pe patron.
- Ce mai faci domn’ Măricelu? Ce mai face taică-tu că nu l-am mai văzut demult, vai ce vremuri, am fost colegi, ţi-a spus? – zise Tipătescu, îl bătu amical pe umăr şi-l luă de braţ în birou...
- Tata, se luptă cu bătrâneţile, are o pensie cam mică după atâta trudă, a terminat plutonier adjutant la SECURITATE...
- Bine, ştiu măi că s-au dat cele mai mici pensii, dar ştiu că tu îl ajuţi tu, că te-ai descurcat..., ştii, eşti leit taică-tu, aceeaşi privire de om dârz...
- Să trăiţi coane Fănică, că fără sprijinul lu’ mata’ nu mă descurcam...
- Hei, lasă, lasă, să fim noi sănătoşi!
- Ce pot să fac pentru d-voastră domn’ prefect?
- Uite măi, mârlanul de Ţucă Bretelescu, redactorul tău şef mă ameninţă în „Mugetul” de ieri că are nu ştiu ce dezvăluiri compromiţătoare la adresa mea, vreau să înceteze orice calomnie, mă-nţelegi?
- Am înţeles coane Fănică, dar dacă se supără, dacă începe să urle că-i bag pumnul în gură?
- Nu mai pot io, zise Tipătescu, totuşi am un material tare de tot pentru voi la ziar.
- Da? Ia să-l văd şi eu.
- Vezi dosarul ăsta de pe biroul meu, este el cam gros, dar cred că poţi să scoţi ceva din el.
- Despre cine e?
- Despre cea mai ordinară lichea posibilă, „Cuminţenia Pământului” aş putea spune, despre unul din „catindaţii” la postul de şef de „Agenţie Naţională Guvernamentală Regională”, ... unul Caţavencu.
- Se rezolvă coane Fănică, mă descurc eu...
- Dar vezi, cu diplomaţie, mă-nţelegi?
- Am priceput, las’ pe mine.

Cuibul de viespi
- Coane Fănică, să juri că e adevărat, plastografie ce mai! - un SMS de la tine către nevastă-mea, sigur că nu cred nimica, decât că Caţavencu este un moftangiu, un coate-goale, un maţe-fripte, ce încearcă să puie mâna pe oarece...
- Domnule Trahanache, vă rog să aveţi în vedere că eu am cele mai... cele mai, ca să zic aşa, cele mai bune sentimente faţă de soţia D-voastră..., adică o stimez..., şi pe D-voastră ce sunteţi mentorul meu spiritual..., acest om ce m-a pus în situaţia de a vă cunoaşte pe D-voastră şi pe soţie şi că am cele mai multe..., vorba aia condescendenţe faţă de D-voastră...
- Lasă, lasă, coane Fănică, doar ne cunoaştem, cum aş putea eu crede că între tine şi soţia mea ar fi nu’ş ce fel de relaţie? – ş-apoi noi ştim că Caţavencu este un parşiv, un ..., un retardat...
intră coana Zoiţica
- Vai ce mă fac? - au scris ziarele despre mine...
înapoia ei intră un cetăţen, cam turmentat ce întrebă: - Bine, dar eu ce votez? ...

Meetingul
La masa din spate, preşedinte era normal Trahanache, ca de obicei, şi dădu cuvântul tribunului Farfuridi, ce începu:
- Dragi cetăţeni, după lupte seculare de demolare a preşedintelui, ne-am făcut de râsul Evropei, suntem băşcălia lumii, dar... staţi puţin nu eram noi cei ce aspiram la identitate, ce eram noi fără NATO, azi suntem, adică avem UE, mâine vom fi şi mai mult decât atât!
aplauze...
- Vom face totul! – se întoarse către preşedintele adunării – pentru a salvgarda..., aia..., adică a pune pe picioare o acţiune asupra oligarhilor nenorociţi, ce ieri erau un fel de burgheji, chiaburi sau ce mama lor erau, dar azi au întrecut măsura şi se proţăpesc în scaune de mari oameni ...
- Domnule Farfuridi mai scurtaţi puţintel acolo, discursul... – zise Trahanache.
- Da... Domnule preşedinte, am să scurtez, deci reiau... Să-i luăm în suliţă pe corupţi! – Până când vom asista la abdicarea moralei? – Ori toţi să scăpăm, ori toţi să muriţi ! – Din două una: fie să se facă lumină, dar justiţia să fie legată la ochi să nu puie mâna pe nimeni, fie întuneric, dar să aibă o lanternă ca să vază pe unde calcă, pe cine arestează...
aplauze...
- Domnule Farfuridi aţi depăşit timpul – zise Trahanache.
- Vă rog să m-ascultaţi, ştiu că unora nu le convine, dar voi fi foarte scurt chiar..., deci reiau, să dăm jos corupţia, hoţii, şi pe cei ce sunt împotriva noastră...
aplauze...
- Discursul D-voastră s-a terminat! – zise Trahanache.
- Dar Domnule Preşedinte...
Farfuridi este luat pe sus... – urmează o înghesuială, ca să nu-i spunem mai rău, şi în final toată lumea pleacă nefericită de faptul că putea să-i tragă mai multe vecinului...

...TO BE CONTINUED
...Urmează Actul 2, vine Dandanache ...

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2